“Made in Denmark” på DR1

Vores land er kendt som en stolt og traditionsrig designnation. Produkter og idéer, der er “Made in Denmark”, er ofte lig med kvalitet og godt håndværk.

Effi deltog i årets tv-programserie på DR1 i foråret 2016.

Syv kunsthåndværkere dyster mod hinanden i DR1’s nye programserie, “Made in Denmark”. Vært Ane Cortzen, der selv er design- uddannet, håber, at programmet kan inspirere seerne til selv at prøve kræfter med kreativiteten.

Fakta
Danmark er kendt for smukt design og kreativt kunsthåndværk ude i verden, men hvad er det egentligt, vi kan? I den nye programserie “Made in Denmark” kigger tv-vært Ane Cortzen syv danske kunsthåndværkere over skulderen og udfordrer dem til at prøve hinandens materialer af.

Fælles for de deltagende kunsthåndværkere er, at de har forfulgt deres drøm og passion for faget og gjort deres kreativitet til en levevej.

– Man kan ikke andet end at blive sindssygt inspireret af de her mennesker. Måden, de arbejder med deres materialer på, de redskaber, de bruger, og deres gåpåmod, som har bragt dem så langt, selv om det har været benhårdt, siger Ane Cortzen.

I hvert program er en af de syv kunsthåndværkere lærermester for resten af holdet, som så skal producere et stykke brugskunst i læremesterens foretrukne materiale. Ham, der normalt arbejder med læder, får lov til at prøve den svære kunst at puste glas, og hende, der til dagligt drejer ler, skal pludselig prøve kræfter med træhåndværket.

I anden sæson blev der arbejdet med følgende håndværk: Træ, sølv, beton, keramik, horn, messing og silke.

Og det bliver sjovt, garanterer Ane Cortzen, for selv om de mestrer deres eget materiale, kommer de på udebane, når de får hænderne i noget helt nyt.

– De kommer lidt på dybt vand, men det har været meget inspirerende at se, at selv om de ikke har prøvet at arbejde med det før, går de til opgaverne med en grundlæggende kreativitet, som kommer fra deres eget fag. De er jo ikke amatører, og det bidrager til en større idérigdom og skæv tilgang til opgaverne, end en mand fra gaden måske ville have, siger hun.

Danmarks Radio - Made in Denmark - DR1

Effi-fleuriste-025